Aktivisteja pidätetty Moskovassa

Feministipunkyhtye Pussy Riotin jäseniä on pidätetty viikonloppuna Venäjällä. Avoimesti Vladimir Putinia vastustavan ryhmän jäsenet pidätettiin Venäjän presidentinvaalien allaKaksi moskovalaisen punkyhtye Pussy Riotin jäsentä on pidätetty eilen. Pussy Riot on venäläinen feministiyhtye, joka on vastustanut Vladimir Putinia avoimesti. Pääministeri Putin valittiin eilen Venäjän seuraavaksi presidentiksiPoliisi oli jo lauantaina pidättänyt kolme yhtyeen naisjäsentä ja yhden miehen yhtyeen taustaryhmästä. Pidätettyjen ryhmän jäsenten nimet ovat Nadežda Tolokonnikova ja Marija Alehina

Samalla pidätettiin Nadeždan aviomies, taideryhmä Voinan aktivisti Pjotr Verzilov ja vielä yksi nainen. Nimet on julkaistu Pussy Riotin verkkosivuilla ja pidätetyille pyydetään apuaPidätykset liittyvät “hartaushetkeen”, jonka Pussy Riot järjesti kaksi viikkoa sitten Venäjän ortodoksikirkon suurimmassa kirkossa, Kristus Vapahtajan katedraalissa. Ryhmä pyysi laulussaan Neitsyt Mariaa karkottamaan Venäjän pääministerin Vladimir PutininPussy Riot syytti upporikasta patriarkka Kirilliä Putinin ehdokkuuden tukemisesta ja pyrkimyksestä hillitä kansalaisten poliittista aktiivisuutta. Putin on ottanut Pussy Riotin "hartaushetken" tutkinnan omaan henkilökohtaiseen valvontaansa.

Pidätettyjä syytetään muun muassa törkeästä julkisen rauhan rikkomisesta. He voivat saada enimmillään seitsemän vuoden vankeustuomiot.

Pussy Riot nousi otsikoihin ensimmäistä kertaa tämän vuoden tammikuussa, kun se esitti hallituksenvastaisen laulun Punaisella torilla. Kaksi yhtyeen jäsentä pidätettiin, mutta he pääsivät vapaiksi pieniä sakkoja vastaan.

Pussy Riotin esiintymisryhmään kuuluu noin kymmenen henkeä. He peittävät kasvonsa värikkäillä kommandopipoilla sekä esiintyessään että antaessaan haastatteluja, joissa he esiintyvät aina peitenimillä. Yhtyeellä on lisäksi 15 hengen taustaryhmä, joka kuvaa esitykset ja laittaa ne internetiin.

Teemu Muhonen. Voima. Suomi.

17/3/2012
Dmitry Florin

Radio Svobodan Maanpaossa

Radio Svobodan Maanpaossa

>>>

Maaliskuun alussa Astrahanissa valittiin Venäjän presidentin lisäksi uusi kaupunginjohtaja

Maaliskuun alussa Astrahanissa valittiin Venäjän presidentin lisäksi uusi kaupunginjohtaja

>>>

Zybayr Zybayraev ei kävele enää

Zybayr Zybayraev ei kävele enää

>>>

Venäjän haihtuvat tapaukset

Venäjän haihtuvat tapaukset

>>>

Groznyin enkelille ei turvapaikkaa Suomesta

Groznyin enkelille ei turvapaikkaa Suomesta

>>>

Approved content not found.