Maaliskuun alussa Astrahanissa valittiin Venäjän presidentin lisäksi uusi kaupunginjohtaja

Maaliskuun alussa Astrahanissa valittiin Venäjän presidentin lisäksi uusi kaupunginjohtaja. Astrahanin alueduuman edustaja Oleg Shein sanoo kuitenkin, että kyseessä oli pikemminkin kyynisesti toteutettu vallankaappaus kuin vaalit”Ei voi puhua vaaleista, jos 203 vaalipiirissä ääniä ei laskettu lainkaan eikä 120 vaalipiirissä vaalitarkkailijoille suostuttu näyttämään äänestyslippuja. Paikalla oli sekä ETYJ:n että eri puolueiden vaalitarkkailijoita, jotka työnnettiin väkivalloin pois vaalilautakuntien tiloista.

Vaalivilppiin kyllästyneet aloittivat torstaiaamuna toistaiseksi jatkuvan syömälakon. Perjantaina kuuden aktiivisen kansalaisen aloittama nälkälakko laajeni. Interkavkazin toimittaja Sergei Kozhanovin mukaan kymmentä nälkälakkolaisia vartioivat turvallisuuspalvelu FSB:n ja poliisin ääriryhmäyksikön miehet.

Torstaina poliisi sulki lakkolaiset Astrahanin aluevaalilautakunnan rakennukseen. Myöhemmin heidät kuitenkin päästettiin jatkamaan lakkoaan rakennuksen eteen. Yön lakkolaiset viettivät kotonaan, mutta palasivat heti aamulla takaisin vaalilautakunnan eteen. Protestia voi seurata myös nettikameran välityksellä.

”Meillä on varusteena vain ilmapatjoja ja mineraalivettä”, kertoo nälkälakkoon itsekin osallistuva Interkavkazin toimittaja Sergei Kozhanov. Hänen lisäkseen protestoivat Aleksandr Kirpitshenko, Oleg Shein, Valentina Kukushkina, Valentina Vasiljeva, Svetlana Lizhneva, Jaroslav Savin, Sergei Tshaplygin ja Jelena Grebenjuk.

Nälkälakkolaiset edustavat useita eri puolueita: Oikeudenmukainen Venäjä, Toinen Venäjä, 31. päivän strategia, Riippumaton äänestäjäklubi ja Venäjän humanistiyhdistys. Joukossa on myös puoluepoliittisesti sitoutumattomia sekä kommunisteja.

Kozhanovin mukaan nälkälakkolaiset aikovat asentavaa vielä toisen webbikameran välittämään kuvaa protestista. Kameran lisäksi nälkälakkoa seuraa paikan päällä lukuisia poliiseja. Lakkolaiset eivät halua toistaiseksi antaa haastatteluja, mutta Astrahanin alueduuman edustaja Oleg Sheinin venäjänkielisen vetoomuksen voi katsoa sivun alakulmasta.

Muistutamme, että torstaina kuusi kansalaisaktivistia julisti Astrahanin aluevaalilautakunnan tiloissa toistaiseksi jatkuvan nälkälakon protestiksi kaupunginjohtajan vaaleissa tapahtuneelle törkeälle vaalivilpille. Lakkolaiset ovat Astrahanin alueduuman edustajat Aleksandr Kamanin ja Oleg Shein, kaupunginvaltuuston entinen puheenjohtaja, Oikeudenmukaisen Venäjän edustaja Jevgeni Dunajev, toimittajat Sergei Kozhanov, Aleksandr Kirpitshenko sekä vaalilautakunnan jäsen Valentina Kukushkina.

Paikalle saapunut poliisipartio sulki nälkälakkolaiset aluevaalilautakunnan tiloihin ja esti toimittajien sisäänpääsyn rakennukseen. Poliisi perusteli päätöksensä sillä, ettei toimittajilla ollut akkreditointia hallintorakennukseen.

Suomennos: Anu Lönnqvist

17/3/2012
Dmitry Florin

Radio Svobodan Maanpaossa

Radio Svobodan Maanpaossa

>>>

Maaliskuun alussa Astrahanissa valittiin Venäjän presidentin lisäksi uusi kaupunginjohtaja

Maaliskuun alussa Astrahanissa valittiin Venäjän presidentin lisäksi uusi kaupunginjohtaja

>>>

Zybayr Zybayraev ei kävele enää

Zybayr Zybayraev ei kävele enää

>>>

Venäjän haihtuvat tapaukset

Venäjän haihtuvat tapaukset

>>>

Groznyin enkelille ei turvapaikkaa Suomesta

Groznyin enkelille ei turvapaikkaa Suomesta

>>>

Approved content not found.